Strani neba ali strani srca!

Strani neba ali strani srca!

Ko smo del nekega okolja, navajeni kulture, v kateri odraščamo, je nepoznan teren lahko kot obisk adrenalinskega parka! Si upam ali ne upam? Je varno? Ali želja premaga strah ali raje ostanemo zvesti svojem notranjemu miru za stenami poznanega? Ena od takih situacij je tudi soočanje s spoznanjem “Ne moreva spočeti otroka”.

V življenju imamo radi preverjene stvari. Gostilne, lokacije za katere vemo kaj nam ponujajo, odnose, na katere vemo, da se lahko zanesemo. To nam predstavlja varnost. Ko pa v najbolj intimnem vidiku našega smisla ugotovimo, da nimamo nikakršne kontrole nad našo usodo, pa je  padec na tla precej boleč. Za pogum, vero, spontanost in neustrašnost večinoma usoden!

In po izgubi svoje “osebnosti”, po  množenju negativnih misli po naših možganih, po neštetih partnerskih pogovorih, zdravniških poskusih … smo ujeti v strašljivo kapsulo, v kateri čas neusmiljeno teče, srce se lomi, naša glava pa je s težko nogo stopila na zavoro.

Sva Pika in Nina, v prvi vrsti mamici! Ki ju je življenje poneslo na prečudovito pot. V tem prvem zapisu se bova bolj osredotočili na splošno. Da se malce bolje spoznamo in da poiščemo to izredno pomembno energetsko vez, kjer so misli in izkušnje na enakem imenovalcu.

Vsak dan z velikim občudovanjem in spoštovanjem spremljava pogum bodočih nosečnic. Ko na eni strani  prebiramo izkušnje parov, ki so ta težek boj borili nekoč in so danes ponosni starši mladih upov, na drugi strani pa vsakodnevno poslušava pare, ki se  s tem problemom bojujejo danes, je opaziti razliko. Njihova pogum in vztrajnost sta sicer prisotna v enaki meri, a možnosti je danes precej več.

Da! Izbira je možna! Ne zgolj med stranmi srca, temveč tudi stranmi neba. Vzhod ali zahod? Uradna medicina ali tradicionalna kitajska medicina? Ena zdravi posledico, druga odpravlja vzroke. Zakaj ne kombinacija obojega?

Vsak šesti par pri nas se spopada z neplodnostjo. Nekateri imajo po testiranjih žal jasno diagnozo, ki jo strokovno poda izključno zdravnik ginekolog. Naša država nudi precej zajetno število umetnih oploditev in vseh pripadajočih postopkov, kar je v primerjavi z ostalimi državami zelo radodarno. Zahvaljujoč odlični strokovnosti naše klinike za zdravljenje neplodnosti veljajo kot ene zelo uspešnih klinik v svetu. Ker so glede same statistike uspešnosti podatki precej javni, ne bomo tratili časa za obnavljanje že znanega. Osredotočimo se raje na tiste pare, ki pa se morajo po vseh testiranjih sprijazniti z diagnozo “nepojasnjena neplodnost”. Nepojasnjena? Že sama beseda nam pove, da je stanje nejasno! Oba sta zdrava … oba plodna … oba željna … A po dolgih letih čakanja na čudež … danes precej utrujeno še vedno čakata in čakata! Ko se jima enostavno zdi, da sta pozabljena od boga! In ko je preplet čustev skozi vsak mesec pahljača  vseh občutkov, kar jih človek premore. Ko upanje, ki prevladuje  v prvi polovici ciklusa, v drugi polovici prehiti strah, nato pa obe čustvi hladno in po desni premaga žalost, celo jeza! In za vsem tem napornim akcijskim scenarijem trdno stoji beseda “nepojasnjeno”!?. Tukaj pa je stanje malce težje. In takrat se pojavi možnost izbire alternativnih metod.

V Sloveniji so na voljo številne komplementarne oblike zdravljenja neplodnosti, ki pa so še vedno deležne dvomov. Prva ovira lahko nastane že pri samem finančnem vidiku, saj zdravstvena zavarovalnica stroškov tovrstnega zdravljenja ne krije. Kljub temu, da so  komplementarne metode precej manj invazivne, pa lahko odlično pomagajo pri doseganju želenih rezultatov.

Pri najini metodi se obravnava oba partnerja in enakovredno njuno fizično stanje, racionalni pogled, emocionalne bolečine in nenazadnje spiritualni vidik. Pri parih so za doseganje zaupanja sebi in sistemu, za ponovno rojstvo upanja in prevlade nad strahom pomembni predvsem iskreni in dolgi pogovori, čustvena inteligenca sogovornika, empatija in razumevanje stiske, ki jo par preživlja.

Morda za posameznika, ki se naporno bori sam s sabo, sestankuje s svojo glavo in tolaži svoje srce, ni ravno idealni način, da o alternativni medicini razmišlja v sramu … celo na skrivaj …

Ko te življenje pripelje pred tako težko preizkušnjo, te žene, da bi poskusil čisto vse. Lahko bi preletel ali kar pretekel ves svet in poskusil vse zvarke, terapije in molitve, kar jih ta planet premore … da bi le dobil tisto, za kar si prikrajšan. Otroka!

In takrat je najbolj pomembno, da je ob zunanjih ”motilcih”  (zdravnik, družina, prijatelji, terapevt …) izbira bodočih staršev vedno in izključno pozitivno sprejeta. Ker le takrat, ko izbirata s srcem, pravzaprav izbereta pravilno stran neba …

Ocena:
[Skupaj: 6 povprečno: 4.5]

Morda vas zanima tudi ...

Lahko zanosim

Ekipo Lahko zanosim sestavljata Nina Kovač in Pika Božič Slapar. Obe sta v prvi vrsti mamici .Osrečuje ju pomagati parom,ki se soočajo z nezmožnostjo spočetja. Zato sta ustanovili blagovno znamko Lahko zanosim,ki je pomagala že velikim parom dočakati magični plusek. Nina je po poklcu zdravstveni tehnik z 20 letnimi izkušnjami v zdravstvu in ustanoviteljica blagovne znamke Nova podoba (R) ,ki že 5 let zelo uspešno pomaga pri programu prehranjevanja. Svoje znanje nenehno nadgrajuje na področju dietike in hormonskega neravnovesja. Pika Božič Slapar je ustanoviteljica Centra za pomlajevanje ,lepoto in dobro počutje, Beauty and soul by Plital . Pot jo je ponesla v svet žensk in k njihovemu ohranjanju vitalnosti in lepote . S strani podjetja Iskra Medical ima certifikat za segrevanje tkiv z radiofrekvenčno terapijo. Svoje znanje in izkušnje nenehno nadgrajuje in je v izobraževanju s področja alternativne medicine.

Dodaj odgovor