Želim, da to moja hčerka ve, preden dopolni deset

Čez nekaj mesecev bo moja hčerka praznovala deseti rojstni dan. Medtem ko jaz to pišem, se ona hihita v svoji sobi skupaj z dvema najboljšima prijateljicama.

Želim, da to moja hčerka ve, preden dopolni deset

Ko čez vikend prijateljice prespijo pri nas, je to glavni dogodek v hiši. Pica, filmi in hihitanje.

To hihitanje je bilo včasih namenjeno lutkam, zdaj pa se hihitajo zaradi fantov. Vav. To se je tako hitro zgodilo.

In preden se bo vse vrtelo okoli fantov in vem, da se bo nekega dne vse vrtelo okoli fantov, bi želela, da nekatere stvari ve …

Nič ni narobe, če jokaš

Hormoni so pošast in to je vse o tem. Včasih boš jokala in niti vedela ne boš, zakaj. Ampak to je v redu. Samo spomni se dihati in umiti obraz, ko boš končala – ker se jutri ne želiš zbuditi z zabuhlimi očmi.

Šola je velika stvar

Izdelovanje je velika stvar, domače naloge so velika stvar. Se pravi da moraš to narediti, vendar pa … dokler se boš trudila po najboljših močeh in boš stvari naredila, boš imela veliko prostega časa, da si lahko otrok. Ker ti si še vedno otrok, moj otrok.

Biti otrok

Samo zato, ker imajo tvoja leta zdaj dve številki namesto ene, še ne pomeni, da ne smeš več imeti rada otroških stvari. Če želiš spati s svojimi plišastimi igračami ali imeti nočno lučko, ne bom povedala nikomur. Obljubim.

Tvoji prijatelji se bodo spremenili

To se zgodi vsem nam. Punce, ki so bile v vrtcu tvoje najboljše prijateljice, morda niso več punce, s katerimi se želiš družiti zdaj. To ni nič slabega, to samo pomeni, da se z odraščanjem spremenijo tudi stvari, ki jih imaš rada. Vendar pa to ne pomeni, da bi morala biti z njimi hudobna. Ali pa, da bi oni morali biti hudobni s tabo. Pravzaprav bi bila vesela, če nihče ne bi bil nikoli hudoben do nikogar. Vendar to ni realnost. Ko bo nekdo hudoben do tebe, mu ne vračaj istega nazaj. Ni vredno in zaradi tega se ne boš počutila bolje. Verjemi. Jaz sem se tega naučila na lastni koži.

Bodi ti

To je veliko lažje reči kot narediti, ker boš čutila, da bo vsak želel, da si nekaj, kar nisi. Ampak ne jaz, punca. Jaz si želim, da ostaneš ti, ne glede na vse. Pa če to pomeni biti maskota v mavričnem kostumu na nogometnem stadionu, potem bom jaz bila tam in stoje navijala zate. Vsakič. Si središče svojega lastnega vesolja in si središče mojega vesolja, vendar le tako daleč, kot sega. Zato pazi nase. In ko zabredeš do vratu, me pokliči.

In če bo izgledalo, da sem prezasedena ali prezaposlena ali preutrujena ali karkoli drugega, mi povej, naj ne bom. Zato ker zate … zate imam vedno čas. Nekoč sem ti pravljico Princeskini pohodni škornji brala osemnajstkrat zapored. Če sem imela za to čas, potem imam čas za karkoli, kar pride od tebe. Karkoli.

Internet je kruto in nenavadno mesto

Ko sem jaz bila otrok, ni obstajal in pojma nimam, kako bomo zmogli naslednjih deset let, ko bo vsaka napaka, ki jo narediš zunaj, vidna celemu svetu. Vendar bomo. Sčasoma.

O? In tisti fantje, ki sem jih prej omenila – zlomili ti bodo srce in ti boš zlomila njihova in verjetno se bo to zgodilo znova in znova. Vendar bom jaz tukaj vsakič, da bova šli skupaj skozi to. Obljubim.

Jamie

Ocena:
[Skupaj: 23 povprečno: 4.4]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor