Videti svet skozi drugačne oči

Videti svet skozi drugačne oči

Ko se zjutraj zbudimo, večina od nas začne dan z brskanjem in preverjanjem sporočil na telefonih in računalnikih. Skok v nov dan se praktično začne v virtualnem svetu, skozi katerega se premikamo kot na avtopilotu.

Z vsakodnevnimi obveznostmi se spopadamo najbolje kot vemo in znamo. V fizičnem svetu, polnem stresa in raznih dražljajev, pozabljamo na našo duševnost in čustveno stanje.

Večino časa kar gre, vse je ok, zmoremo. Ko imamo dobre dneve, se počutimo čudovito. Ko pa pridejo slabi dnevi, nas nezadovoljstvo in stres dotolčeta.

Kaj pa če bi imeli čarobno moč, da vse obrnemo naokrog? Da pogledamo na svet okrog sebe skozi drugačne oči? Da na ljudi, vključno s sabo, zremo z občudovanjem in spoštovanjem.

Poskusite naslednje: vsako stvar v življenju vzemite kot nekaj svetega

Boste videli, kaj se bo zgodilo.

Beseda ‘sveto‘ zna biti sporna za tiste, ki niso verni, saj dobesedno pomeni biti povezan z Bogom. Toda tudi če ne verjamete v boga, lahko mirne duše sledite temu konceptu.

‘Sveto’ preprosto pomeni povzdigniti nekaj na božanski nivo. Za vernike je to pač bog, za vse ostale pa je to lahko božanskost univerzuma, čudež obstajanja ali sleherni trenutek bivanja. Priznati morate, da je to, da smo se znašli tukaj, na tem svetu, nekaj izjemnega in da je vesolje krasno in čudežno, z eno besedo božansko.

Poglejte okrog sebe in začutite božanskost v drevesah, cvetlicah, pticah, vetru, zvezdah in soncu. Da lahko uživate v bogati pestrosti barv in prijetnem pogovoru s sočlovekom – vse to je preprosto čudovito.

Ko boste na svet gledali s takšnega zornega kota, se bodo začele dogajati spremembe.Življenja ne boste več jemali kot samo po sebi umevnega, temveč kot nekaj svetega in čudežnega. Do drugih ljudi se boste vedli spoštljivo in ljubeče, začutili boste lepoto njihove duše in bolečino strtega srca in hvaležni boste za povezanost z njimi. Ko boste tudi na materialne stvari v svojem življenju gledali kot na nekaj svetega, jih ne boste razmetavali naokrog, ampak boste ravnali z njimi skrbno in pazljivo.

Ko boste na svoje delo gledali skozi oči božanskosti, vam le-to ne bo več predstavljalo bremena ampak dar. Lotili se ga boste zavzeto in predano, saj ne boste več mislili le na to, da ga čimprej končate.

Ko na sebe gledate kot na nekaj svetega, zagledate vso lepoto, ki jo nosite v sebi. Do sebe postanete boljši, ljubeči in skrbni. Svet, v katerem živite, začnete pojmovati kot nekaj veličastnega in osupljivega, vrednega vsega spoštovanja. Želite si živeti z občutkom vrednosti, svetu želite dati najboljše od sebe.

Jemljite življenje s spoštovanjem in hvaležnostjo. Bodite skrbni, odgovorni in pošteni. Delajte s stvarmi spoštljivo. Do drugih se vedite prijazno, ne delajte razlik med ljudmi. In nenazadnje, bodite prijazni in skrbni do sebe. Ste del tega čudovitega univerzuma in dan vam je bil največji dar – dar življenja.

To je resnično nekaj magičnega in vedno nam je na razpolago.

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor