Skrivnosti marčevskih otrok

Skrivnosti marčevskih otrok

Seveda je vsak dan za prihod na svet dober. Rojstvo je čudež za oba starša in za malo človeško bitje. Imeti otroka je najverjetneje najlepše darilo na svetu. Rojstvo otroka staršem vse spremeni. Toda ali lahko mesec rojstva napove prihodnost in značilnosti otroka? Seveda. Prepričajte se sami in ugotovite, kakšni so otroci, rojeni meseca marca.

Meseca marca je rojenih več otrok kot v zimskih mesecih in manj kot v poletnih mesecih. Zanimivo je, da je to mesec, ko se narava prebuja, zato ni razumljivo, zakaj ni to mesec, ko se spočne največ otrok, saj se novembra, ki pride devet mesecev kasneje, rodi najmanj otrok. Verjamejo tudi, da se marca rodi več fantov kot deklic.

Otrok, rojen marca, je dober človek, ki kaže ogromno sočutja in pripravljenosti pomagati šibkejšim. Njegove najpomembnejše značilnosti so poštenost, empatija in prijaznost. Po drugi strani pa so marčevski otroci muhasti in spremenljivega razpoloženja. Dolgo časa so lahko jezni in ne pozabijo tako hitro, če jim kdo kaj neprijetnega stori.

Marčevski otroci so pogosto glasbeno nadarjeni. Obožujejo potovanja in zanima jih notranje opremljanje stanovanja. Zelo pomembno je, da bodo, ko odrastejo, zadovoljni s svojim delom. Taki otroci že zelo zgodaj vedo, kaj hočejo in kakšno poklicno pot izbrati. So trmasti in dosledno si prizadevajo za doseganje cilja. So tudi vestni in delavni, vendar pa se bolj potrudijo, če vidijo učinek svojega dela.

Če niso cenjeni ali pohvaljeni, lahko hitro izgubijo pogum. Če so zgroženi nad tem, kako se z njimi ravna, začnejo iskati nove izzive. Radi se učijo in spoznavajo kaj novega, vse počnejo popolnoma predano. Raje imajo individualno delo, da si prislužijo svoje zasluge. Radi imajo jasna pravila, čeprav jih pogosto kršijo.

Otroci, rojeni marca, bodo najbolj uspešni kot odvetniki, arhitekti, učitelji, vozniki ali športniki. Dobre rezultate bodo dosegali tudi v marketingu. Če bodo delali za nekoga, bodo želeli, da imajo pri tem čim več besede in odgovornosti. Kot šefi so preveč čustveni, pogosto prezahtevni in včasih nepravični.

Otroci, rojeni marca, so pogosteje bolni kot drugi otroci, tudi če so videti zdravi in polni energije. Pogosto imajo alergije in težave z dihali. Tipični problemi otrok, rojenih marca, so težave s sklepi in občutljivost za različne poškodbe. Kot starš morate zelo paziti na vašega otroka.

Marčevci niso psihično trdni. Ne zmorejo se spopadati s stresom, imajo več razpoloženjskih nihanj in lahko zapadejo v depresijo. Ljudje, rojeni marca, imajo šibko voljo, zato je več možnosti, da zapadejo v kakšno odvisnost.

Otrok, rojen marca, je lahko po horoskopu Ribi ali Oven. Otroci, rojeni v znamenju Rib, so umirjeni, tihi, včasih melanholični ali celo odmaknjeni. Zelo se morate potruditi, da bi zagledali nasmeh na obrazu vašega otroka. Najstnik je lahko po drugi strani zelo problematičen. Nagnjen je k nihanju razpoloženja, uporništvu in poseganju po različnih substancah. Pozorni morate biti na njegovo vedenje in biti zelo potrpežljivi.

Oven je otrok z močno osebnostjo, trmast in zelo težaven. Kot malček je lahko muhast in histeričen, če ne dobi tistega, kar hoče. Ko bo odrasel v mladostnika, bo imel veliko prijateljev in želel si bo ogromno zabave. To je lahko razlog za pogoste prepire s starši, vendar pa bo mladi Oven vedno prvi, ki se bo strinjal. Tudi če bo izrekel veliko grdih besed, mu bo kmalu žal.

Poglejte tudi

Ocena:
[Skupaj: 3 povprečno: 4.3]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor