Strokovni sodelavci

Z velikim veseljem in ponosom vam predstavljamo naše strokovne sodelavce, ki srčno delijo svoje dragoceno znanje med nas, starše, učitelje in ostale ter z ozaveščanjem in podporo pripomorejo k lepšemu in manj stresnemu jutri. Pod vsakim opisom lahko najdete tudi povabilo do povezav do njihovih prispevkov.

Kdor ima znanje, ga lahko deli. Ta, ki se je odločil svoje znanje deliti, je zmagovalec!

Natalija R. Žvokelj

Natalija R. Žvokelj

Ime mi je Natalija. Sem mama in žena. To je moje osnovno življenjsko poslanstvo.

Po poklicu sem univerzitetna diplomirana sociologija ter certificiran coach (trener) zavestne vzgoje.

V zavestno starševstvo me je popeljal moj prvorojenec, s katerim sem imela velike izzive že kmalu po njegovem rojstvu. Je namreč otrok z izjemno močno voljo, hkrati pa je visoko občutljiv. Izzivov z njim je bilo ogromno in želela sem jim priti do dna. Zato sem se podala na pot izobraževanja in raziskovanja same sebe ter pristala na študiju zavestne vzgoje.

Sem avtorica “Infinity Parenting” strani, kjer dnevno objavljam svoje zgodbe in osebne izzive starševstva, kot tudi pridobljena znanja ter nasvete kako si pri njih pomagati. Stran je nastala popolnoma spontano in iz čiste želje pomagati drugim. Vem namreč, kako globoko bi lahko zabredla kot mama, če se na to pot ne bi podala, in kaj vse se da spremeniti če se človek odloči zaspreminjanje samega sebe.

Staršem preko metode po kateri delam pomagam ozavestiti tiste dele sebe, ki jih ovirajo pri gradnji trdnejših in globljih odnosov z otroci, priti do jedra njihove težave, ter narediti preboj. Glede na to da okrog 90% našega delovanja prihaja iz nezavednega dela uma, jim pomagam narediti spremembe pri vseh tistih omejitvenih prepričanjih, ki jih ovirajo pri tem da bi dejansko bili ljubeči starši.

Verjamem, da z dviganjem zavesti, povezovanjem s svojim bistvom, ter spreminjanjem nezavednih vzorcev delovanja lahko preidemo do življenja na veliko višji in srečnejši ravni. In ravno sreča je tisto po čemer v tem življenju vsi hrepenimo.


Klavdija SlaparKlavdija Slapar

Sem mama dveh otrok, študentka Zakonskih in družinskih študij in diplomirana babica. Odkar sem prvič stopila v stik z nosečnicami, porodnicami in družinami nasploh, izvajam razna predavanja, šole za starše, skupine za mamice, svetovanja za nosečnice s partnerji ter za starše, ki se soočajo predvsem z izzivi zgodnjega poporodnega obdobja, ipd. Sem ena izmed administratork Facebook skupine Sočutno partnerstvo, kjer v skupini odgovarjam na anonimna vprašanja članov. Poleg tega sodelujem tudi pri projektu Sočutno varstvo otrok.

Moj osnovni interes je ozaveščanje, raziskovanje in svetovanje na področju spolnih zlorab, predvsem v povezavi z obporodno oskrbo ter prenatalnim in postnatalnim obdobjem. Prav tako iz teh področij pripravljam tudi magistrsko nalogo, saj menim, da je miren in sočuten začetek življenja nekaj kar si zaslužijo vsi otroci kot tudi starši, ki se ob rojstvu otroka soočajo z različnimi izzivi ter lastnimi ranami iz otroštva.


Kristina Dia

Kristina Dia

Sem mama 4-letnega sončka in avtorica knjige za osebno rast Žepna lučka. Na podlagi znanja in izkušenj s področja osebne rasti, razvoja pozitivne samopodobe in dela z otroci, danes svoje znanje delim z vami.

Organiziram Pravljične delavnice za razvijanje pozitivne samopodobe otrok in krepitve stika s seboj.

V kolikor je vaš otrok zelo čustveno občutljiv, ali ima kako čustveno tegobico (motnja koncentracije, hiperaktivnost, izpadi trme ali besa, zaprtost vase, težko vključevanje v socialno okolje, hitra užaljenost, selektivni mutizem, avtizem…), me lahko kontaktirate, da skupaj pridemo do rešitve, ki bo vašemu otroku prinesla notranji mir in srečno uživanje otroštva – kajti to je PRAVICA vsakega otroka.


Ivana ŠolcIvana Šolc

Ime mi je Ivana Šolc. Prihajam iz Italije oz. bližnjega Trsta, vendar že vrsto let živim in delam v Sloveniji.

V Novi Gorici vodim učni studio za otroke, kjer imam več kot 100 rednih tečajnikov.

Lani novembra je izšla moja knjiga za otroke »Mavrični zaklad«, ki predstavlja pravljični uvod v mavrični svet čustev. Knjiga poudarja pomen čustvenega opismenjevanja otrok, pozitivne komunikacije in uporabe pozitivnih afirmacij, predvsem pa želi vse starše  in ostale odrasle, ki so kakor koli prisotni v življenju otrok, ozavestiti, da ima vsak otrok samo eno otroštvo, odrasli pa pustimo za seboj dragocen odtis, ki naj bo poln ljubezni.


Jerneja in Klemen Renko

Jerneja in Klemen Renko, svetovalca, motivatorja in trenerja za področje celostnega pristopa pri razvoju otrok.

Svetujeva družinam z otroki z zaostankom v razvoju kot tudi tistim staršem, ki verjamete, da ste prav vi, predvsem v prvih letih otrokovega življenja, najboljši učitelji svojim otrokom. Jasno, da se morate starši učiti pri dobrih strokovnjakih. Dejstvo pa je, da brez vas ne gre, kajti prav med mamo in očetom ter otrokom je posebna vez, ki jo najboljši strokovnjak na tem svetu nikoli ne more ustvariti. Zavedava se, da lahko s pozitivno energijo, trdim delom in disciplino maksimalno izkoristimo potencial, ki ga ima vaš otrok.


dr. Lucija Čevnik

Moje delovne izkušnje so prepredene z delom z mladimi. Več kot 14 let sem delala v mladinskem sektorju, sedem let vodim mladinsko posvetovalnico »Ti«. V posvetovalnici skupaj rešujemo težave, probleme, situacije in stiske s katerimi se na svoji poti v odraslost srečujejo mladi. Velikokrat je moja naloga, da prevajam »jezik« mladih v »jezik« staršev in zahteve ter želje staršev, v razumevanje njihovih otrok. Dogodi se, da vsaka generacija stoji na svojem bregu reke in ne sliši glasu, ki prihaja preko vode. Takrat priskočim na pomoč.

Sem svetovalka in predavateljica s področja telesne samopodobe, motenj hranjenja, negativnega vpliva medijev na dojemanje telesnosti ter čutne vzgoje. Vodim skupinske delavnice in individualne pogovorne terapije, sem avtorica številnih člankov s področja telesne samopodobe, čutnega starševstva in pripovedovanja terapevtskih zgodb.


Maja Koren Kocjančič

Ima več kot desetletne izkušnje s svetovalnim delom in z vodenjem treningov asertivnosti. Več let je delala kot svetovalka v svetovalnici za motnje hranjenja in vodila podporne skupine. Svoje strokovno znanje je združila s praktičnim in oblikovala kvalitetne programe krepitve komunikacijskih veščin in samozavesti, ki jih izvaja v Centru za krepitev samozavesti. Po izborazbi je univ. dipl. socialna delavka in specializantka transakcijsko analitične psihoterapije. Verjame, da imamo vsi ljudje v sebi potencial za osebno rast ter da lahko spremenimo svoje vedenje in zaživimo kvalitetno življenje!


Dr. Tadeja Milivojevič Nemanič, Imago terapevtka

Najprej sem mama in žena, mama 3 najstnicam in 9 letnemu fantiču ter že skoraj 20 let poročena. Potem pa sem Imago terapevtka, kar sem postala po zaključenem podiplomskem študiju kemije. Odnose med atomi so profesionalno zamenjali odnosi med ljudmi, predvsem v družini.

Izobraževala sem se tudi pri danskem družinskem terapevtu Jesperju Juulu, iz v čustva usmerjene terapije za pare pri dr. Leanne Campbell iz Kanade ter iz TRE, Vaj za sproščanje napetosti, stresa in travme, pri ga. Jelki Slapar.

Vsi prispevki Tadeje Milivojevič Nemanič

Aleksandra Brlan

Aleksandra Brlan je ustanoviteljica središča za pomoč pri dojenju SRČNA in je svetovalka za dojenje s certifikati UNICEF s področja dojenja. Je članica Društva svetovalcev za laktacijo in dojenje Slovenije ter ustanoviteljica fb skupine Dojenje po prvem letu. Svoje znanje stalno nadgrajuje na formalne in neformalne načine. 


Lea Štrukelj Jeromen

Univ. prof. šp. vzg, vzgojiteljica, mednarodno certificirana poporodna dula, mednarodno certificirana inštruktorica za masažo dojenčkov po IAIM metodi.

Sem poporodna dula, kar pomeni spremljevalka nosečnici pred porodom in po porodu (ne pa med samim porodom). Znanje sem pridobila pri CBI (Childbirth International – Postpartum doula – poporodna dula oz. spremljevalka). Sem tudi mednarodna certificirana inštruktorica IAIM masaže za dojenčke (mednarodno združenje za masažo dojenčkov). Po izobrazbi sem univerzitetna profesorica športne vzgoje, dodatno sem na Pedagoški fakulteti v Ljubljani pridobila tudi naziv vzgojiteljice. Zaposlena sem kot vzgojiteljica v vrtcu.


 

mag. Radmila Pavlovič Blatnik

Mag. Radmila Pavlovič Blatnik, univ. dipl. psihologinja, je dolgoletna svetovalka pri obporodnih stiskah in strokovnjakinja na področju duševnega zdravja. Diplomirala je iz psihologije in magistrirala iz sociologije kulture, opravila pa je tudi strokovni izpit na področju socialnega varstva pri ministrstvu za družino in socialne zadeve, uspešno zaključila izobraževanje za imago-terapevta ter pridobila naziva FamilyLab-edukator in koordinator obravnave v skupnosti.

Radmila je psihologinja, voditeljica programov, koordinatorka delavnic, svetovalka, ženska s toplim srcem in močnim objemom


Alenka Gabrovec

Življenjski dogodki so lahko travme, ali izkušnje in nauki. Moje življenje je bilo polno različnih izkušenj, ki sem jih spremenila v nauke in se iz vsake napake nekaj naučila. Po vseh padcih in vzponih, po vseh neumnostih, ki sem jih naredila, sem postala to kar sem danes in to na kar sem ponosna.

Sem mama, dvema otrokoma, oba imata odločbe (disleksija/disprasija, motnje pozornosti in čustvovanja). Ob njima sem se naučila, kako pomembno je, da vidiš širšo sliko vsega, saj lahko šele takrat razumeš. Ker sem ločenka, sem spoznala sistem na vseh ravneh in mi je jasno, kje so napake v sistemu in kje v nas, ločencih.

Že 9 let sem psihoterapevtka v Društvu zakonski in družinski inštitut Eteos, ter 3.leta terapevtka v Klubu zdravljenih alkoholikov Aljažev hrib Celje. Ker menim, da si kot terapevt/psihoterapevt lahko dober le na področjih, kjer imaš posredne, ali neposredne izkušnje sam, tako pomagam parom, posameznikom skozi ločitvene bitke, staršem pri vzgoji otrok (predvsem teh, ki imajo kakršnekoli motnje in so drugačni) in pridobivanju odločb za usmerjanje, ter tistim, ki so, ali svojci, ali odvisniki od alkohola.


Elena Kecman

Univ. dipl. pedagoginja, specializantka psihoterapije – transakcijska analiza.

Zase bi rekla, da sem najprej mama in žena, potem prijateljica, sestra in hčerka in nato pedagoginja, osebna svetovalka, specializantka psihoterapije in predavateljica. Osnovno izobrazbo iz pedagogike sem nadgradila z dolgoletnim študijem transakcijske analize pri domačih in tujih strokovnjakih ter z znanji in izkušnjami s področja vzgoje in izobraževanja, odnosov in psihoterapije pri različnih strokovnjakih geštalt terapije, kognitivno vedenjske terapije in logosinteze.


mag. Ana Bešter Bertoncelj

Mag. Ana Bešter Bertoncelj, psihoterapevtka, Imago terapevtka in mamica dveh otrok pomaga mamicam pri vzgojih izzivih, kot so jok, trma, postavljanje mej in hkrati na poti lastne osebne preobrazbe, kar materinstvo vsekakor je. Uči ljubečo vzgojo, kjer je poudarek na varni navezanosti, stiku, učenju samoregulacije in postavljanju jasnih in odločnih mej.

Vsi prispevki Ane Bešter Bertoncelj

Lea & Nina BeznikLea in Nina Beznik

Sva sestri in najino poslanstvo je pomagati otrokom in mladostnikom pri premagovanju vedenjskih, čustvenih, psihosocialnih ter učnih izzivov. Skupaj s starši skušava reševati različne stiske povezane z družino  in  iščemo odgovore na vzgojna vprašanja.

Vsi prispevki Lee & Nine Beznik

Nada Trtnik

Dr. Nada Trtnik, zakonska in družinska terapevtka vam pomaga do večje povezanosti v odnosu s partnerjem in otroki, boljšega rokovanja v konfliktu in večjega zadovoljstva s sabo.

Ima doktorat in specializacijo iz Zakonske in družinske terapije, je usposobljena Imago edukatorka in terapevtka za delo z otroki. Vključena je v redno supervizijsko spremljanje terapevtskega dela in je članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.


Mojca in Primož Šeme

Mojca in Primož Šeme sva najprej partnerja in starša treh nadebudnih fantov, potem pa tudi sodelavca v terapevtskem Inštitutu VARNA BAZA, kjer izvajava individualne terapije (Mojca), partnerske terapije (Mojca in Primož, vsak posamično) in skupaj tudi povezovalne vikend delavnice za pare z naslovom Močno me objemi®. Terapijo s pari in povezovalne delavnice Močno me objemi® izvajava po načelih v čustva usmerjene partnerske terapije (Emotionally Focused Couples Therapy – EFT), ki velja za enega izmed najbolj učinkovitih pristopov v partnerskih terapijah. Kar 75 odstotkov parov, ki gre čez proces EFT partnerske terapije (12 – 20 srečanj) poroča o trajnem izboljšanju partnerskega odnosa.


Neva Strel Pletikos

Sem Neva Strel Pletikos, mama treh odgovornih, srečnih, uspešnih otrok, žena, univ. dipl. pedagoginja in sociologinja, TA praktik, NLP praktik mojster z znanji teorije izbire in svetovalna delavka s 30 letnimi izkušnjami.

Vsa ta leta sem uživala pri delu z učenci, starši in učitelji. Še vedno uživam. Za učence pripravljam delavnice učenja, delavnice, kjer urimo socialne veščine, pomagam jim, da najdejo notranje vire moči za svoje učenje. Otroke naučim učiti se, naučim jih, da imajo orodja s katerim bodo krmarili skozi življenje.

Za učitelje pripravljam motivacijske delavnice v katerih najdejo svoje notranje vire moči za preživetje v razredih, za pozitivno komunikacijo s starši in sodelavci. Vedno več učiteljev se odloča tudi za individualna svetovanja, kjer predelujemo odnose in komunikacijo z vsemi deležniki – z učenci, starši in sodelavci. Skupaj iščemo načine in poti kako poskrbeti zase.

Ker sem se v teh letih pogosto srečala z negativnimi prepričanji, ne obvladovanji čustev, s strahovi in ne motivacijo tako pri učiteljih, starših in učencih, sem se odločila za dodatna usposabljanja. Za svojo osebno rast, za pomoč v medosebnih odnosih mi pomagajo znanja teorije izbire. Nadgradila sem znanja s transakcijsko analizo. Sem praktik transakcijske analize in poznavanje ego stanj, svojih in sogovornikovih mi pomaga, da je moja komunikacija kvalitetnejša.

Vsi prispevki Neve Strel Pletikos

Denisa Lavrenčič

Akreditiran inštruktor lokomotornega, socialnega in mentalnega razvoja za dojenčke in predšolske otroke, akreditiran reševalec iz vode in akreditiran vaditelj otroškega plavanja in terapevt v vodnem okolju.


Klavdija Kosič

Je certificirana prehranska strokovnjakinja, ki se aktivno in poglobljeno ukvarja z otroško prehrano že nekaj let. Ljubezen do tega je najprej zrasla iz potrebe uvajati zdravo in raznoliko hrano svojemu sinku. Izkušnje so se kopičile, znanje se je bogatilo in danes vam lahko v hipu strese iz rokava ogromno predlogov, prilagojenih vašim potrebam in okusu.

Pomembno nam ni tako zelo kako zgledamo in kaj damo nase, temveč kaj damo VASE.


Katja Z. Istenič

Katja Z. Istenič je psihologinja in terapevtka, ki preko terapevtske pomoči Hočem več nudi individualno in partnersko terapijo. Vodi tudi skupino za samopodobo, kjer udeležence nauči, kako v mislih in dejanjih do sebe postati prijazni in ljubeči, kako se osvoboditi nezdravih občutkov krivde ter kako prijazno in odločno reči ne.


Lea Čerin

Sem univ. dipl. pedagoginja, NLP Learning Coach in ustanoviteljica RUMENE HIŠKE, kjer otrokom in staršem svetujem pri učenju, da bo le-to učinkovito in enostavno.


Manja Kristanc

Sem mama, žena, pedagoginja in andragoginja, coach nevrolingvističnega programiranja, direktorica Zavoda Manja360, samostojno in aktivno učenje, avtorica knjige Moj otrok je brihten, samo učiti se mu ne da … Razumem, kakšna vprašanja in skrbi se podijo po glavi in srcu mlade mamice. Obenem vem tudi to, da šolsko obdobje in puberteta prineseta v družino prav posebne skrbi in težave. Zato z veseljem pomagam vsem, ki imajo težave v šoli ali preglavice z vzgojo otroka.

Andreja Semolič

Prof. šp, vzg. in mednarodno certificiran Feldenkrais® praktik,  izhaja iz zavedanja, da se človek razvija in izraža preko gibanja. Zavedanje skozi fizično manifestacijo preko giba in dotika v odnosu do dnevne nege dojenčka – človeka v razvoju, je inovativen in revolucionaren pristop do odnosa in vzgoje potomcev in bodoče generacije.


Barbara Rupar

Specializantka transakcijsko analitične psihoterapije in univerzitetna diplomirana politologinja iz mednarodnih odnosov. Odnosi so področje, ki me je zanimalo od nekdaj. Svoje visokošolsko izobraževanje in poslovno pot sem sicer začela na področju mednarodnih odnosov, zasebno pa so me vedno privlačili medosebni. Prav slednji so botrovali temu, da v zadnjih nekaj letih še posebej intenzivno raziskujem najpomembnejši odnos od vseh, tj. odnos do sebe. Ta je tisti, ki najpomembneje oblikuje moj svet in vse ostale odnose v njem. Sem namreč tudi mama, izvenzakonska partnerka, sestra, hči, prijateljica in še kaj.


Tadeja Krajnc

Tadeja KRAJNC je prof. zgodovine in univ. dipl. prevajalka in tolmačinja za angleški jezik, trenerka komunikacijskih veščin in osebne rasti ter svetovalka za izboljšanje družinske klime, je certificiran NLP Mojster Praktik.

Zaposlena je na osnovni šoli v Mariboru, honorarno še poučuje angleški jezik na privatni srednji šoli, je študentka podiplomskega študija na Filozofski fakulteti v Mariboru in mlada mamica, dveh otrok, ki ima veliko energije za izobraževanje in izpopolnjevanje na področju vzgoje in osebne rasti. Skupaj z možem vodi izobraževalno podjetje LOPIS, kjer izvaja izkustvene delavnice in nudi individualne svetovalne ure o vzgoji otrok, osebnostni rasti in komunikacijskih veščinah. 


Tita Tušar

Tita Tušar

Sem Tita Tušar, ustanoviteljica Rojstva Čutenja – ljubečega in negujočega prostora za nosečnice, mamice in dojenčke. Že od malih nog so nosečnice in dojenčki v meni vzbujali posebno strast. Pred desetimi leti, ko sem postala doula in kasneje mama, pa sem spoznala, koliko potrebna je čuteča obporodna podpora v današnjem času in kulturi. Svoje znanje ves čas poglabljam, tako da, družini lahko danes nudim celostno podporo v tem pomembnem in ranljivem obdobju. S pomočjo manualne terapije (KST) in nevro-senzo-motoričnih vaj (MNRI)sproščam ter uravnovešam tvoje in otrokovo telo, da se oba počutita dobro.