Strokovni sodelavci

Z velikim veseljem in ponosom vam predstavljamo naše strokovne sodelavce, ki srčno delijo svoje dragoceno znanje med nas, starše, učitelje in ostale ter z ozaveščanjem in podporo pripomorejo k lepšemu in manj stresnemu jutri. Pod vsakim opisom lahko najdete tudi povabilo do povezav do njihovih prispevkov.

Kdor ima znanje, ga lahko deli. Ta, ki se je odločil svoje znanje deliti, je zmagovalec!


Dr. Tadeja Milivojevič Nemanič, Imago terapevtka

Najprej sem mama in žena, mama 3 najstnicam in 9 letnemu fantiču ter že skoraj 20 let poročena. Potem pa sem Imago terapevtka, kar sem postala po zaključenem podiplomskem študiju kemije. Odnose med atomi so profesionalno zamenjali odnosi med ljudmi, predvsem v družini.

Izobraževala sem se tudi pri danskem družinskem terapevtu Jesperju Juulu, iz v čustva usmerjene terapije za pare pri dr. Leanne Campbell iz Kanade ter iz TRE, Vaj za sproščanje napetosti, stresa in travme, pri ga. Jelki Slapar.


Aleksandra Brlan

Aleksandra Brlan je ustanoviteljica središča za pomoč pri dojenju SRČNA in je svetovalka za dojenje s certifikati UNICEF s področja dojenja. Je članica Društva svetovalcev za laktacijo in dojenje Slovenije ter ustanoviteljica fb skupine Dojenje po prvem letu. Svoje znanje stalno nadgrajuje na formalne in neformalne načine. 


Lea Štrukelj Jeromen

Univ. prof. šp. vzg, vzgojiteljica, mednarodno certificirana poporodna dula, mednarodno certificirana inštruktorica za masažo dojenčkov po IAIM metodi.

Sem poporodna dula, kar pomeni spremljevalka nosečnici pred porodom in po porodu (ne pa med samim porodom). Znanje sem pridobila pri CBI (Childbirth International – Postpartum doula – poporodna dula oz. spremljevalka). Sem tudi mednarodna certificirana inštruktorica IAIM masaže za dojenčke (mednarodno združenje za masažo dojenčkov). Po izobrazbi sem univerzitetna profesorica športne vzgoje, dodatno sem na Pedagoški fakulteti v Ljubljani pridobila tudi naziv vzgojiteljice. Zaposlena sem kot vzgojiteljica v vrtcu.


 

mag. Radmila Pavlovič Blatnik

Mag. Radmila Pavlovič Blatnik, univ. dipl. psihologinja, je dolgoletna svetovalka pri obporodnih stiskah in strokovnjakinja na področju duševnega zdravja. Diplomirala je iz psihologije in magistrirala iz sociologije kulture, opravila pa je tudi strokovni izpit na področju socialnega varstva pri ministrstvu za družino in socialne zadeve, uspešno zaključila izobraževanje za imago-terapevta ter pridobila naziva FamilyLab-edukator in koordinator obravnave v skupnosti.

Radmila je psihologinja, voditeljica programov, koordinatorka delavnic, svetovalka, ženska s toplim srcem in močnim objemom


Alenka Gabrovec

Sem Alenka Gabrovec, že 7 let psihoterapevtka v Društvu zakonski in družinski inštitut Eteos, v prvi vrsti mamica dveh škratov: 12 letnega na pol najstnika in vihrave 9 letnice.


Elena Kecman

Univ. dipl. pedagoginja, specializantka psihoterapije – transakcijska analiza.

Zase bi rekla, da sem najprej mama in žena, potem prijateljica, sestra in hčerka in nato pedagoginja, osebna svetovalka, specializantka psihoterapije in predavateljica. Osnovno izobrazbo iz pedagogike sem nadgradila z dolgoletnim študijem transakcijske analize pri domačih in tujih strokovnjakih ter z znanji in izkušnjami s področja vzgoje in izobraževanja, odnosov in psihoterapije pri različnih strokovnjakih geštalt terapije, kognitivno vedenjske terapije in logosinteze.


mag. Ana Bešter Bertoncelj

Mag. Ana Bešter Bertoncelj, psihoterapevtka, Imago terapevtka in mamica dveh otrok pomaga mamicam pri vzgojih izzivih, kot so jok, trma, postavljanje mej in hkrati na poti lastne osebne preobrazbe, kar materinstvo vsekakor je. Uči ljubečo vzgojo, kjer je poudarek na varni navezanosti, stiku, učenju samoregulacije in postavljanju jasnih in odločnih mej.


Lea & Nina BeznikLea in Nina Beznik

Sva sestri in najino poslanstvo je pomagati otrokom in mladostnikom pri premagovanju vedenjskih, čustvenih, psihosocialnih ter učnih izzivov. Skupaj s starši skušava reševati različne stiske povezane z družino  in  iščemo odgovore na vzgojna vprašanja.


Nada Trtnik

Dr. Nada Trtnik, zakonska in družinska terapevtka vam pomaga do večje povezanosti v odnosu s partnerjem in otroki, boljšega rokovanja v konfliktu in večjega zadovoljstva s sabo.

Ima doktorat in specializacijo iz Zakonske in družinske terapije, je usposobljena Imago edukatorka in terapevtka za delo z otroki. Vključena je v redno supervizijsko spremljanje terapevtskega dela in je članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.


Mojca in Primož Šeme

Mojca in Primož Šeme sva najprej partnerja in starša treh nadebudnih fantov, potem pa tudi sodelavca v terapevtskem Inštitutu VARNA BAZA, kjer izvajava individualne terapije (Mojca), partnerske terapije (Mojca in Primož, vsak posamično) in skupaj tudi povezovalne vikend delavnice za pare z naslovom Močno me objemi®. Terapijo s pari in povezovalne delavnice Močno me objemi® izvajava po načelih v čustva usmerjene partnerske terapije (Emotionally Focused Couples Therapy – EFT), ki velja za enega izmed najbolj učinkovitih pristopov v partnerskih terapijah. Kar 75 odstotkov parov, ki gre čez proces EFT partnerske terapije (12 – 20 srečanj) poroča o trajnem izboljšanju partnerskega odnosa.


Neva Strel Pletikos

Sem Neva Strel Pletikos, mama treh odgovornih, srečnih, uspešnih otrok, žena, univ. dipl. pedagoginja in sociologinja, TA praktik, NLP praktik mojster z znanji teorije izbire in svetovalna delavka s 30 letnimi izkušnjami.

Vsa ta leta sem uživala pri delu z učenci, starši in učitelji. Še vedno uživam. Za učence pripravljam delavnice učenja, delavnice, kjer urimo socialne veščine, pomagam jim, da najdejo notranje vire moči za svoje učenje. Otroke naučim učiti se, naučim jih, da imajo orodja s katerim bodo krmarili skozi življenje.

Za učitelje pripravljam motivacijske delavnice v katerih najdejo svoje notranje vire moči za preživetje v razredih, za pozitivno komunikacijo s starši in sodelavci. Vedno več učiteljev se odloča tudi za individualna svetovanja, kjer predelujemo odnose in komunikacijo z vsemi deležniki – z učenci, starši in sodelavci. Skupaj iščemo načine in poti kako poskrbeti zase.

Ker sem se v teh letih pogosto srečala z negativnimi prepričanji, ne obvladovanji čustev, s strahovi in ne motivacijo tako pri učiteljih, starših in učencih, sem se odločila za dodatna usposabljanja. Za svojo osebno rast, za pomoč v medosebnih odnosih mi pomagajo znanja teorije izbire. Nadgradila sem znanja s transakcijsko analizo. Sem praktik transakcijske analize in poznavanje ego stanj, svojih in sogovornikovih mi pomaga, da je moja komunikacija kvalitetnejša.


Denisa Lavrenčič

Akreditiran inštruktor lokomotornega, socialnega in mentalnega razvoja za dojenčke in predšolske otroke, akreditiran reševalec iz vode in akreditiran vaditelj otroškega plavanja in terapevt v vodnem okolju.


Klavdija Kosič

Je certificirana prehranska strokovnjakinja, ki se aktivno in poglobljeno ukvarja z otroško prehrano že nekaj let. Ljubezen do tega je najprej zrasla iz potrebe uvajati zdravo in raznoliko hrano svojemu sinku. Izkušnje so se kopičile, znanje se je bogatilo in danes vam lahko v hipu strese iz rokava ogromno predlogov, prilagojenih vašim potrebam in okusu.

Pomembno nam ni tako zelo kako zgledamo in kaj damo nase, temveč kaj damo VASE.


Maja Koren Kocjančič

Ima več kot desetletne izkušnje s svetovalnim delom in z vodenjem treningov asertivnosti. Več let je delala kot svetovalka v svetovalnici za motnje hranjenja in vodila podporne skupine. Svoje strokovno znanje je združila s praktičnim in oblikovala kvalitetne programe krepitve komunikacijskih veščin in samozavesti, ki jih izvaja v Centru za krepitev samozavesti. Po izborazbi je univ. dipl. socialna delavka in specializantka transakcijsko analitične psihoterapije. Verjame, da imamo vsi ljudje v sebi potencial za osebno rast ter da lahko spremenimo svoje vedenje in zaživimo kvalitetno življenje!


Jerneja in Klemen Renko

Jerneja in Klemen Renko, svetovalca, motivatorja in trenerja za področje celostnega pristopa pri razvoju otrok.

Svetujeva družinam z otroki z zaostankom v razvoju kot tudi tistim staršem, ki verjamete, da ste prav vi, predvsem v prvih letih otrokovega življenja, najboljši učitelji svojim otrokom. Jasno, da se morate starši učiti pri dobrih strokovnjakih. Dejstvo pa je, da brez vas ne gre, kajti prav med mamo in očetom ter otrokom je posebna vez, ki jo najboljši strokovnjak na tem svetu nikoli ne more ustvariti. Zavedava se, da lahko s pozitivno energijo, trdim delom in disciplino maksimalno izkoristimo potencial, ki ga ima vaš otrok.


Katja Z. Istenič

Katja Z. Istenič je psihologinja in terapevtka, ki preko terapevtske pomoči Hočem več nudi individualno in partnersko terapijo. Vodi tudi skupino za samopodobo, kjer udeležence nauči, kako v mislih in dejanjih do sebe postati prijazni in ljubeči, kako se osvoboditi nezdravih občutkov krivde ter kako prijazno in odločno reči ne.


Lea Čerin

Sem univ. dipl. pedagoginja, NLP Learning Coach in ustanoviteljica RUMENE HIŠKE, kjer otrokom in staršem svetujem pri učenju, da bo le-to učinkovito in enostavno.


Manja KristancManja Kristanc

Sem mama, žena, pedagoginja in andragoginja, coach nevrolingvističnega programiranja, direktorica Zavoda Manja360, samostojno in aktivno učenje, avtorica knjige Moj otrok je brihten, samo učiti se mu ne da … Razumem, kakšna vprašanja in skrbi se podijo po glavi in srcu mlade mamice. Obenem vem tudi to, da šolsko obdobje in puberteta prineseta v družino prav posebne skrbi in težave. Zato z veseljem pomagam vsem, ki imajo težave v šoli ali preglavice z vzgojo otroka.

dr. Lucija Čevnik

Moje delovne izkušnje so prepredene z delom z mladimi. Več kot 14 let sem delala v mladinskem sektorju, sedem let vodim mladinsko posvetovalnico »Ti«. V posvetovalnici skupaj rešujemo težave, probleme, situacije in stiske s katerimi se na svoji poti v odraslost srečujejo mladi. Velikokrat je moja naloga, da prevajam »jezik« mladih v »jezik« staršev in zahteve ter želje staršev, v razumevanje njihovih otrok. Dogodi se, da vsaka generacija stoji na svojem bregu reke in ne sliši glasu, ki prihaja preko vode. Takrat priskočim na pomoč.

Sem svetovalka in predavateljica s področja telesne samopodobe, motenj hranjenja, negativnega vpliva medijev na dojemanje telesnosti ter čutne vzgoje. Vodim skupinske delavnice in individualne pogovorne terapije, sem avtorica številnih člankov s področja telesne samopodobe, čutnega starševstva in pripovedovanja terapevtskih zgodb.


Andreja Semolič

Prof. šp, vzg. in mednarodno certificiran Feldenkrais® praktik,  izhaja iz zavedanja, da se človek razvija in izraža preko gibanja. Zavedanje skozi fizično manifestacijo preko giba in dotika v odnosu do dnevne nege dojenčka – človeka v razvoju, je inovativen in revolucionaren pristop do odnosa in vzgoje potomcev in bodoče generacije.


Barbara Rupar

Specializantka transakcijsko analitične psihoterapije in univerzitetna diplomirana politologinja iz mednarodnih odnosov. Odnosi so področje, ki me je zanimalo od nekdaj. Svoje visokošolsko izobraževanje in poslovno pot sem sicer začela na področju mednarodnih odnosov, zasebno pa so me vedno privlačili medosebni. Prav slednji so botrovali temu, da v zadnjih nekaj letih še posebej intenzivno raziskujem najpomembnejši odnos od vseh, tj. odnos do sebe. Ta je tisti, ki najpomembneje oblikuje moj svet in vse ostale odnose v njem. Sem namreč tudi mama, izvenzakonska partnerka, sestra, hči, prijateljica in še kaj.


Tadeja Krajnc

Tadeja KRAJNC je prof. zgodovine in univ. dipl. prevajalka in tolmačinja za angleški jezik, trenerka komunikacijskih veščin in osebne rasti ter svetovalka za izboljšanje družinske klime, je certificiran NLP Mojster Praktik.

Zaposlena je na osnovni šoli v Mariboru, honorarno še poučuje angleški jezik na privatni srednji šoli, je študentka podiplomskega študija na Filozofski fakulteti v Mariboru in mlada mamica, dveh otrok, ki ima veliko energije za izobraževanje in izpopolnjevanje na področju vzgoje in osebne rasti. Skupaj z možem vodi izobraževalno podjetje LOPIS, kjer izvaja izkustvene delavnice in nudi individualne svetovalne ure o vzgoji otrok, osebnostni rasti in komunikacijskih veščinah.